Що краще працює: живе відео чи інфографіка? Результати тестів

Анімаційні відео знову починають бути цікавими світовому ринку і великим брендам, адже через корону-кризу відсутня можливість виїжджати на локацію і знімати живий контент. Інфографіка важлива в рекламі.

Що потрібно знати про анімаційні рекламні ролики?

До нас приходять різні клієнти з різними цілями. Кожне завдання, яке ми ставимо перед собою, по-своєму унікальне і цікаве для команди. Створення відео анімації, графіки руху і візуальних ефектів посідає істотні позиції в списку досягнень Rubarb digital

Експеримент: що ефективніше – живе або анімаційне відео?

Що краще працює: живе відео чи інфографіка? Результати тестів. - Зображення - 4

Серед наших проектів є цікавий кейс. Білоруська компанія, а саме платформа онлайн-оголошень, яка об'єднує людей для покупки, продажу або обміну товарами і послугами.  

Зовсім недавно ми провели дослідження: знімали паралельно ролик в студії (з живою зйомкою та реальними акторами), і розробляли анімаційну графіку на цю ж тему.

Клієнт провів власне A/B-тестування, аби з'ясувати, що ж все-таки дає кращий результат – живі відео чи анімаційні ролики. Для цього було створено два різних продукти з однією ідеєю і однією метою.

Першим був розроблений живий ролик. Нашим завданням було показати проблему і успішне її вирішення.

Ролик наочно передає ситуацію, з якою стикаються більшість людей щодня – шафа розвалюється від речей, їх вже нікуди дівати, а викинути шкода.

Рішення ситуації дуже просте – можна розмістити оголошення і дуже швидко позбутися обридлих речей, при цьому ще й заробити.

Через два місяці після запуску роликів і старту рекламної кампанії, результати показали, що анімаційне відео привернуло в півтора рази більше рекламного охоплення та конверсії ніж жива зйомка. При тому, що рекламна анімація розроблялася швидше і дешевше.

Що краще працює: живе відео чи інфографіка? Результати тестів. - Зображення - 5

Внаслідок цього маленького експерименту стало зрозуміло, що створення відео анімації куди цікавіше для цільової аудиторії клієнта, ніж живий ролик. 

Тут ми всі ті ж проблеми вирішуємо за допомогою кумедних персонажів.

Результати A/B тестування показали, що анімований ролик набрав в 2 рази більше переглядів.

Що краще працює: живе відео чи інфографіка? Результати тестів. - Зображення - 6

Чому? Відповідь на це питання лежить на самій верхівці айсберга.

У порівнянні з живими відеороликами анімація привертає погляди розмаїттям кольорів, форм і так само можливістю втілити в життя будь-який задум.

За допомогою анімації можна оживити будь-який предмет, будь то олівець чи лампочка, а також створити іншу реальність, наприклад, перенести глядача в майбутнє або показати життя на іншій планеті.

Нестандартний підхід до рекламного продукту надає видовищність і унікальність кожному відеоролику і підкорить навіть найсуворішого критика.

Але, необхідно розуміти, що анімаційні та живі відеоролики виконують різні завдання.

У деяких проектах  недоречно використовувати анімацію, так як вийде зовсім не той ефект. Найчастіше це виробничі компанії, де необхідно передати складність процесу, силу і масштаб виробництва, статусність і експертність клієнта.

Наприклад, для виробничої компанії Incools ми зняли презентаційний ролик, де навмисно використовували живу зйомку з елементами графіки:

Тут нам важливо було передати реальну діяльність без зайвого телевізійного блиску. Показати не майстерність і креативність дизайнерів відеоконтенту, а суть виробництва і людей, які за нього відповідальні.

Презентаційний ролик використовується клієнтом на всіляких виставках і різних іміджевий заходах і наочно відтворює принципи роботи кожного окремого етапу виробництва, від розробки креслень до кінцевої мети (фінального результату). Показує цілісну картину всього складного процесу.

Тому, перш ніж вибрати тип рекламного продукту, зважте та проаналізуйте цілі кампанії.

На питання, що ж грає найважливішу роль у результативності рекламної кампанії, відповісти складно.

Вибір кінцевого продукту залежить безпосередньо від завдання, яке стоїть перед власником. Якщо говорити про трудомісткі процеси, які потрібно спростити, зробити зрозумілими, аби зачепити глядача, то вибір швидше за все впаде на анімаційний рекламний ролик. Однак, якщо ви бачите в результаті живий ролик, який приверне увагу динамічністю, яскравістю і реальними діями, тоді зйомка відео буде вашим варіантом.

RUBARB digital, створюючи анімаційні ролики на замовлення, не просто втілює ідею клієнта або ж пропонує свою задумку, а враховує всі нюанси продукту, про який буде розказана історія. Адже головне – ваша мета, а реалізація стане нашим найважливішим завданням!