Створюємо сайт з нуля: шаблон чи індивідуальна розробка?

Заощадити, замовити сайт простіший, або вибрати унікальний продукт, в якому все заточене "під клієнта»? Вирішити, на якому варіанті зупинитися не так вже й просто. Особливо, якщо думки про ефективність, економічну доцільність та якість презентації продукту або послуги не залишають вас ні вдень, ні ввечері.

Спокійно ... перед таким вибором опиняються всі бізнесмени. Головне завдання - зрозуміти, в чому різниця і який сайт дасть кращий результат.

Розкладемо все по поличках всього за кілька хвилин?

Поїхали!

test

Сайт для бізнесу: коротко про головне

Отже, бізнес потребує діджіталізаціі тож розробка сайту стає першочерговим завданням. Ось ви приходите в студію і перше, що чуєте: «шаблон або індивідуальна розробка?». Якісний сайт - головний критерій, на який варто орієнтуватися, вирішуючи, витратити велику суму грошей і багато часу на розробку ефективного продукту або створити примітивний лендінг за вечір. Оскільки єдиної моделі поведінки немає, варто розібратися, чим відрізняється функціонал, дизайн і можливості сайтів, створених індивідуально чи на основі готового шаблону.

test

Розробка сайту на основі шаблону: використовувати не можна забути

Шаблонне рішення - це CMS і готовий дизайн, який з великою ймовірністю ви зустрінете і на інших ресурсах. Велика кількість шаблонів не робить їх унікальними, а всього лише розширює вибір. Тому будьте готові, що ризик того, що у такого сайту є близнюк наближається до 100%.

Головна перевага - низька вартість. Купити готовий дизайн і базовий функціонал можна за 100 $, ще за 300 $ - налаштувати додаткові плагіни, поміняти кольорову палітру, завантажити логотип і злегка скорегувати структуру. Хочете більше? Платіть! Серйозні доопрацювання стоять серйозних грошей, які ви могли б витратити на опрацювання проекту «під себе». Вибираючи шаблон, треба добре визначитеся, який варіант найбільше відповідає цілям, щоб потім його не довелося трансформувати.

test

Переваги сайту по шаблону:

  • демократична вартість;
  • висока швидкість створення ресурсу.

Недоліки проекту:

  • висока ймовірність знайти сайт-близнюк;
  • погана інтегрованість з фірмовим стилем;
  • «брудний» код;
  • складність просування;
  • відсутність можливості редагувати готовий продукт.

Напевно ви вже зрозуміли, що мова йде про простий і швидкий спосіб створити сайт, при якому страждають унікальність та ефективність, зате привертає фінансова сторона.

Індивідуальна веб-розробка: ексклюзив і якість

Мова про розробку командою фахівців унікального сайту, який відповідає всім запитам замовника, враховує особливості бізнесу, може мати будь-який дизайн і функціонал. Наприклад в RUBARB над сайтом працюють три відділи, кожен з яких виконує свої завдання: дизайн, в т.ч. UX/UI дизайн; маркетингова стратегія; веб-розробка. Перед запуском сайт тестується фахівцями, та проходить первинну SEO-оптимізацію - тож факапи неприпустимі.

Погодьтеся, індивідуальний підхід робить кінцевий продукт близьким до ідеалу. Розширений функціонал, опрацювання маркетингової стратегії, ексклюзивний дизайн - все це ви можете отримати, якщо відмовитесь від шаблонних рішень.

Такий сайт, створений з нуля, дозволяє не тільки врахувати специфіку конкретного бізнесу, а й підготувати фундамент для подальшого розвитку у вигляді доробок і розширення функціоналу.

test

Переваги унікального проекту:

  • індивідуальний підхід і ексклюзивність;
  • максимальна увага до побажань замовника;
  • робота кваліфікованих фахівців з урахуванням специфіки бізнесу;
  • порівняно недорогі обслуговування і витрати на рекламу.

Недоліки індивідуальної розробки:

  • вартість вище, ніж у шаблонного рішення;
  • великий термін створення сайту. 

Якщо ви не сильно обмежені в фінансах, плануєте подальше пошукове просування, розраховуєте на зручний функціонал і хочете отримати щось більше, ніж просто красива обкладинка - вибір варто зупинити на індивідуальній розробці.

Замовити унікальний сайт: кілька фактів про веб-дизайн

  1. Будь оригінальним, таким, що запам'ятовується, виділяйся з натовпу ! Це стосується всього, включаючи сайт. Вгадай, чи легко запам'ятатися з примітивним дизайном. Будь-яка особливість - відмінний козир у грі з конкурентами. Відмінність - одна з умов створення бренду. Індивідуальна розробка - інвестиція в майбутнє бізнесу.

  2. Зустрічають по одягу ... або сайту. Інтернет-ресурс - один з основних способів створити «правильне» перше враження, виробити лояльність, схилити до покупки. Не пропустіть можливість викликати бажані асоціації з брендом через обмежені функції шаблонних рішень.

  3. А як же статус? Який магазин ви виберете - солідний, з якісним контентом, або сіренький з ледь читабельним текстом? Відповідь очевидна! Думайте, як клієнт - покажіть йому більш «дорогий» сайт, подбайте про комфорт покупця.

Читайте також: Основні критерії створення продаючих сайтів


test

Не існує кращого або гіршого рішення. Є таке, що підходить бізнесу чи ні. Тому, вибираючи відповідний варіант, потрібно орієнтуватися на цілі і умови, які диктує ринок.