Кейс по запуску нового продукту

Чи складно вивести новий продукт на ринок? Так. А якщо відразу націлюватися на максимальний результат? Ще складніше. На цьому шляху багато підприємців обирають невірну стратегію або зазнають невдачі незадовго після старту, злякавшись труднощів. 

До нас звернулися з питанням: "Що потрібно для максимально ефективного запуску нового продукту?". При тому, що часу в обріз і бюджет не гумовий. У Rubarb ми проаналізували ситуацію і запропонували формулу, яка максимально відповідала вимогам клієнта і здатна була призвести до потрібних результатів.


хороші ідеї + правильна стратегія + логотип + лендінг + рекламне відео = успішний запуск

Вихідна інформація

Попередній аналіз виявив, що існує вже реалізований проект – екологічна майнінгова платформа, яка готується до офіційного запуску. Цей напрямок діяльності компанії був ще  зовсім не представлений на ринку. Нашій команді потрібно було повністю продумати стратегію просування продукту, розробити логотип і лендінг, а також створити 3D відео, яке зможе пояснити суть кожного етапу проекту.

Завдання

Перед нами стояла задача: допомогти у виведенні на ринок абсолютно нового продукту – екологічної майнінгової платформи, що використовує енергію, вироблену вітряними генераторами. Потрібно було визначити канали для передачі інформації про компанію, розробити всі необхідні матеріали та забезпечити максимальне охоплення аудиторії. Права на помилку не було, адже компанія вперше голосно заявляла про себе і ми повинні були задати правильний напрямок для подальшої маркетингової діяльності.

Що було зроблено

  • Позиціонуванняе
  • Логотип
  • Landing page
  • 3D відеоролик

Нам потрібна стратегія!

Екологічний майнінг: пасивний дохід і турбота про природу в одному флаконі - Зображення - 5

Перш ніж починати рух потрібно зрозуміти куди йти. Насамперед фахівці маркетологи пропрацювали позиціонування компанії "Ecopool", яке допомогло визначити в якому напрямку рухатися далі. 

Спочатку була виявлена цільова аудиторія, проаналізовані її інтереси, функціональні й емоційні потреби, характер прийняття рішень та інші дані. 

Після цього було визначено архетип бренду, який позначив роль компанії на ринку і став ключем до побудови взаємовідносин між продуктом і споживачем. Згідно з проведеним аналізом, в процесі просування компанії потрібно максимально акцентувати саму ідею продукту – використання досягнень прогресу для вирішення проблем потенційної ЦА, а саме отримання додаткового прибутку. 

Наші фахівці взялися за опрацювання філософії та місії компанії, визначення її основних завдань і формування основного меседжу для аудиторії: отримання клієнтами високого прибутку, розвиток блокчейн-технологій, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

Нам треба було вирішити ще одну задачу – визначити канали для ефективної передачі інформації про компанію. Основна увага приділялася сайту, пошуковій оптимізації та контекстній рекламі. Також була запланована серія тематичних відеороликів, які розкриють переваги продукту та просування Youtube-каналу компанії.



Читайте також: Принципи правильної маркетингової стратегії або як не злити бюджет в унітаз




Один логотип замість тисячі слів

Логотип – це, по суті, обличчя компанії, яке дозволяє клієнтам, інвесторам та партнерам безпомилково ідентифікувати її. Це основа основ, на якій вибудовується весь фірмовий стиль компанії. Ось чому в Rubarb ми приділяємо цьому так багато уваги і намагаємося вкласти у логотип максимум сенсу, відображаючи всю суть бізнесу в одному знакові. 

У процесі роботи над проектом "Ecopool" ми підготували кілька варіантів логотипу, обговорили їх з клієнтом і повністю зійшлися на думці – одностайно було обрано мінімалістичний комбінований логотип, який поєднував в собі багатозначний символ і шрифтове найменування компанії.

Екологічний майнінг: пасивний дохід і турбота про природу в одному флаконі - Зображення - 6
Цей символ викликає у глядача відчуття надійності і показує, що кошти інвесторів знаходяться під захистом. Зображення вітряного генератора дає відсилку до основної ідеї проекту – використання вітру як джерела енергії для майнінгових ферм. Лопасті вітрогенератора нагадують трилисник, який натякає на безперервний цикл і єдину систему, де все взаємопов'язано.


Кольорове рішення логотипу також несе в собі певний посил для аудиторії. Блакитний колір асоціюється з надійністю, впевненістю у результаті, стабільністю. Світло-зелений говорить нам про дбайливе ставлення до природи, нерозривний зв'язок з нею, а також символізує невичерпне природне джерело енергії. 

Розроблено кілька варіантів обраного логотипу: flat-дизайн і об'ємний 3D варіант, три колірні схеми (кольоровий, білий і сірий варіанти). Також представлені приклади використання логотипу для різних цілей.

Екологічний майнінг: пасивний дохід і турбота про природу в одному флаконі - Зображення - 7
Екологічний майнінг: пасивний дохід і турбота про природу в одному флаконі - Зображення - 8

Продаючий лендінг і ніякої магії

Ви безсумнівно погодитесь, що в сучасному світі онлайн присутність – це неминуча умова для успішного функціонування будь-якого бізнесу. Тому наступним етапом нашої роботи над проектом стало створення лендінгу. Ми повинні були створити сайт, за допомогою якого аудиторія зможе отримати позитивне і достовірне враження про проект, що в свою чергу стане своєрідним містком між клієнтом та бізнесом і сприятиме побудові відносин між ними.

При створенні дизайну ми орієнтувалися на сучасні вимоги і легкість для сприйняття. Ми зупинилися на мінімалістичному стилі, так як він дозволяє не відволікати відвідувача величезною кількістю деталей та фокусує його увагу на головному. Це особливо корисно в тому випадку, якщо на сторінці подана інформація, яку потрібно правильно зрозуміти і "переварити". Для кожного блоку лендінгу наші дизайнери створили унікальні ілюстрації, які наочно та доступно пояснюють найскладніші моменти.

Ми переконані, що при створенні сайту особливу увагу потрібно приділити цілісності його сприйняття. Весь його смисловий зміст має працювати на єдину основну ідею. Ми подбали про це, розробляючи лендінг для "Ecopool". Грамотно продумана структура плавно проводить відвідувача по всіх етапах проекту, попутно даючи йому всю необхідну інформацію. Спільна робота засновників проекту і наших копірайтерів дала свій результат – інформаційні блоки вийшли досить лаконічними, щоб не втомити читача, але в той же час і максимально інформативними. 

Лендінг повністю адаптований під будь-які мобільні пристрої. Швидке завантаження значно покращує користувальницький досвід і піднімає сторінку в результатах видачі.

Краще один раз побачити

Світ криптовалюти – досить непроста сфера, а особливо якщо ми говоримо про інноваційні технології. Як краще розповісти аудиторії про абсолютно новий крипто-проект? Як зробити так, щоб було цікаво і зрозуміло? Наша відповідь – якісне 3D відео.

Основне завдання відеоролика – в доступній формі розповісти про процес роботи проекту і донести до глядача розуміння його необмеженого потенціалу. Для досягнення поставлених цілей ми зупинилися саме на 3D форматі, адже він забезпечив нам реалістичну й соковиту картинку, яка з перших секунд звертає на себе увагу. Зйомки з висоти пташиного польоту, красиві ландшафти і незвичайні ракурси утримують погляд глядача протягом усього відео. Ролик детально розповідає про інноваційність проекту, розкриваючи головну його перевагу – можливість отримання безкоштовної електроенергії для доступного майнінгу. 


Що вийшло в результаті?

Цілі, які ми ставили перед собою на самому початку роботи, були досягнуті: 

  • логотип дуже точно відображає діяльність компанії та викликає у аудиторії правильні асоціації;
  • професійний лендінг відображає серйозний підхід компанії до своєї справи, викликає довіру і "продає";
  • дуже вдало реалізований процес інвестування: відвідувач сайту може купити токени всього за декілька кліків, швидко та легко;
  • 3D відеоролик забезпечить максимальне охоплення аудиторії, так як буде демонструватися на сайті компанії, в соціальних мережах і через усі доступні засоби масової інформації.

Комплексний підхід дозволив нам створити цілісну картину проекту, адже кожен етап роботи був нерозривно пов'язаний з попереднім і доповнював його, як черговий шматочок пазла. Наша співпраця з компанією Ecopool була цікавим і захоплюючим процесом, який приніс свої плоди – міцний фундамент для запуску проекту у великий світ і побудови потужної маркетингової компанії.