Головні 7 висновків по Форуму маркетинг-директорів 2017. останні тренди

Коли на сцені виступали спікери такого рівня маркетингу, враження, звичайно ж, позитивні. Але зал був теж настільки професійно прокачаний, що слухачі перебивали і просто не давали лити воду їм у вуха. Це було приємно. Аудиторія - це маркетинг еліта країни. І відразу відчувалися компрометуючі питання, від яких можна миттєво зловити «ступор»). Ну вистачить емоцій - перейдемо до солі.

1. Маркетинг консультант з Дубліна Гаррет Джонсон

Тренд №1, який знаходиться в стані зародка в Україні - це становлення кліентоцентрічності і вивчення клієнтського досвіду. Необхідно шукати потрібний результат для клієнта. Це не продаж пістолета, а продаж вбивства. Чи не продаж пральної машини, а швидкості отримання чистих і випрасуваних речей. У нас навпаки - не кліентоцентричність, а фірмоцентричність - як наслідок відсутність конкурентоспроможності на ринку. І це все на тлі відсутності нормального сервісу.

2. Анна Гришина, директор по маркетингу лінії магазинів «EVA»

В принципі, вона також продовжила тему вивчення клієнтського досвіду на прикладі власного кейса. «Задайтесь питанням чому клієнти приходять саме до Вас?» Результатом успіху продажів стали дослідження саме цього питання. Вони вивчали весь цикл життя їх покупця. Побудували власну Costumer journey map і road map по клієнту. І на основі цих даних далі будували рекламну стратегію і синхронізацію з бізнес процесами.

Головні 7 висновків по Форуму маркетинг-директорів 2017. Останні тренди - Зображення - 3

3. Микола Скавронський, комерційний директор SYNEVO Ukraine

При виведенні на ринок, Микола ставив головним питанням своє позиціонування. Швидкість обслуговування став другим фактором успіху. Власник орієнтувався на зразкову схему обслуговування Макдональдса - вони працюють як швейцарський годинник. Швидкість і зручність - все геніальне просто!

4. Наталія Кошова, член ради директорів COMFY (Дніпро)

Наталя прикладом своєї компанії показує, що digital і людські емоції спокійно можуть йти пліч-о-пліч. Поясню. Зараз без цифрового маркетингу складно обійтися. Але, становлення корпоративної культури, вивчення і плекання людей всередині компанії дає феноменальний результат. Коли працює не суха ієрархічна система, а живий організм.

Головні 7 висновків по Форуму маркетинг-директорів 2017. Останні тренди - Зображення - 4

5. Ігор Новіков, посол Singularity University в Україні

Говорив про тренди в області футурології. Наступним працюючим трендом буде стрімкий вплив штучного інтелекту на людство. Робот уже слухає, пише, читає, перекладає, розпізнає, виграє у чемпіонів світу в покер і шахи.

Діджіталізація і роботизація вплине настільки сильно на наш світ, що багато компаній просто зникнуть. Професії зміняться до невпізнанності.

6. Технології VR і доповненої реальності

Про Технології VR і доповненої реальності при використанні рекламних матеріалів повідав Рафі Альбо на майстер-класі «Маркетинг ON-LIFE (Online + Real Life) і вау-фактор в прямих комунікаціях».

Звичайно, це далеко не весь список крутих тем, які розбирали на форумі, тому обов'язково раджу потрапити в наступному році. Помітний висхідний тренд - все круті маркетологи повинні рано чи пізно стає підприємцями. Розбиратися в бізнесі і вивчати ринок. Про це говорили на завершальному етапі форуму. В кінці на сцену вийшов Андрій Федоров, який говорив про бізнес, маркетинг і просте людське щастя. Він ще раз нагадав усім нам обов'язкову умову успіху - кайфувати від своєї роботи.