Рекламна відео інфографіка як спосіб збільшити продажі вашого продукту

Згідно маркетингової концепції S-подібної кривої будь-який ринок проходить етапи розвитку від формування потреби до старіння. Кожна стадія "зрілості ринку" пов'язана зі своїми труднощами, але потреба в спілкуванні з покупцем актуальна завжди.

Не поспішайте радіти, якщо ваш товар новаторський і у вас немає конкурентів. Вам потрібно ще переконати користувачів в тому, що продукт їм дійсно необхідний, та ще й за заявленою ціною. На зрілому ринку комунікація з аудиторією стає ще важливіше, адже тепер необхідно переконати покупців, що саме ваш продукт, а не пропозиції конкурентів, вартий уваги.

Як же достукатися до сучасних споживачів з їх "банерною сліпотою" і шоком від потоку всюдисущого контенту? Як розповісти їм про складний продукт просто і легко?

Завдання №1: Виділитися за будь-яку ціну

Ну, ось ваш маркетолог провів аналіз конкурентів, визначив цільову аудиторію і можливі канали комунікації. Порахував бюджет і запустив рекламу. Час проходить, а результату чи немає, або він вас не радує. І начебто зробили все ідеально, і бюджет чималий. Причина криється в тому, що ваш потенційний покупець втомився - він потонув в океані реклами та контенту. Найкраще це демонструє тенденція, що розвивається в рекламі — нормкор-маркетинг.

Просто Нік Офферман 45 хвилин без єдиного слова п'є віскі. Понад 3 млн. Переглядів!

Люди не просто хочуть відпочити від шуму - просто нормкор відео виглядає по-іншому, незвично, виділяється і привертає увагу. Як і ще одна тенденція візуалізації - 3D анімація або графіка. Ось в цій коротенькій рекламі пива натуралістичні краплі води підкреслюють саму суть напою: від одного погляду на рекламу з'являється сухість у роті і спрага, яку пиво заманливо обіцяє вгамувати.

Також 3D відео дозволяє розкрити непрості теми і наочно описати всі переваги продукту. Саме так і зробила компанія BRONTO - 3D відео складного технологічного процесу принесло їм + 15% до продажів і + 18% до конверсії звернень з Facebook.

Загалом, маркетологи і рекламісти вже у всю використовують ці трюки. Зовсім скоро такий вид контенту стане must have. Але поки що у вас є можливість бути в числі перших і обійти конкурентів в битві за увагу споживача.

Завдання №2: Захоплюємо увагу!

У вас дуже мало часу на "спілкування" з потенційним клієнтом - він в будь-яку секунду може проскролити новинну стрічку вниз або взагалі закрити вкладку браузера. Потрібно захопити всю увагу відразу ж і миттєво. Відео, в світі контенту, - це "король" по залученню аудиторії. Саме тому лондонський HighQ оголосив 2017 - роком відео. Їм вдалося зібрати переконливі аргументи на користь своєї думки:

Рекламна відео інфографіка, як засіб збільшення продажу вашого продукту - Зображення - 6

До 2017 року онлайн-відео становитиме 74% всього веб-трафіку.

Рекламна відео інфографіка, як засіб збільшення продажу вашого продукту - Зображення - 7

33% власників планшетів переглядають відео близько години кожен день.

Рекламна відео інфографіка, як засіб збільшення продажу вашого продукту - Зображення - 8

28% користувачів смартфонів включають відео як мінімум раз в день.

Рекламна відео інфографіка, як засіб збільшення продажу вашого продукту - Зображення - 9

78% людей дивляться онлайн-відео щотижня

55% людей дивляться онлайн-відео щодня.

Рекламна відео інфографіка, як засіб збільшення продажу вашого продукту - Зображення - 10

52% маркетологів по всьому світу називають відео як найефективніший вид контенту з найкращим ROI.

Завдання №3: Якщо ви ще не зробили відео - зробіть.

Відеоряд впливає на слух і зір, захоплюючи увагу і проникаючи в свідомість. Парадокс, але в коротких роликах ви зможете донести більше інформації, ніж в докладному тексті або просто намальованим зображенням. Головне завдання - це правильно структурувати інформацію і написати грамотний сценарій до відео.

Знімати ролик з живими акторами або робити анімацію - це питання вашого бюджету. Насправді, це не впливає на ефективність, але анімаційна інфографіка обійдеться в рази дешевше для вашого рекламного бюджету. До того ж ви зможете розповісти про продукт більш глибоко. Як це, наприклад, зробила компанія Manezh в відео про свої нові перголи M-Ocean. Ролик окупився всього за три місяці і приніс + 15% до обсягів продажу на виставках.

Висновки

Насправді війни за споживача ще тільки починаються - Девіду Огілві і не снилися можливості, які нам дає digital. Сьогодні вже неможливо отримати частку ринку не будучи у всеозброєнні найпередовішими інструментами.

Статистика, приклади, кейси, та й просто здоровий глузд говорять нам, що онлайн-відео - найпотужніший інструмент продажів і просування. А щоб виділятися на тлі інших сотень роликів і донести правильний меседж до своєї аудиторії - просто залиште заявку на 3D відеоінфографіку і ваше відео точно помітять.