Відеореклама у соціальних мережах — тренд 2019 року

Медійну рекламу, як правило, поділяють на класичну (по ТБ, радіо, в газетах, журналах) та рекламу в інтернеті. Онлайн-реклама з кожним роком все більше зміцнює свої позиції як найпопулярніший засіб просування товарів та послуг, поступово витісняючи телебачення і друковані ЗМІ. Ви безсумнівно погодитесь, що соцмережі вже давно перестали бути виключно сервісом для спілкування та розваг, впевнено перейшовши в розряд однієї з найефективніших майданчиків для просування бізнесу.

Інноваційні формати реклами, такі як відео в стрічці соцмереж, з 2016 року стимулюють зростання глобальної медійної реклами в середньому на 14% щорічно. Суми, витрачені рекламодавцями на відеорекламу, ростуть прямо пропорційно інтересу користувачів до цього сегменту. Люди починають споживати інформацію все швидше, нові технології постійно покращують якість зв'язку і це значить, що відеоконтент буде ставати все більш популярним.

"До 2019 року реклама в соціальних мережах виросте на 20%, а відеореклама – на 21%" відзначає недавнє дослідження Zenithmedia.

Кількість реклами через онлайн-відео в соціальних мережах зростає найшвидше, тому що саме тут зосереджена увага споживачів. Таким чином рекламодавці можуть достукатися навіть до найважкодоступнішої аудиторії та отримати відмінні результати. Адже якщо ваша цільова аудиторія більшу частину часу проводить у соцмережах, то ви теж повинні бути там.

Відеореклама в соціальних мережах - тренд 2019 року - Зображення - 4

Відеореклама в соцмережах. У чому перевага?

Точність визначення аудиторії. Сьогодні складно знайти людину, яка є активним користувачем інтернету і водночас не зареєстрована у жодній соціальній мережі. Вказуючи персональну інформацію (місце проживання, професію, стать, вік, інтереси), люди дають рекламодавцеві всі необхідні дані для максимально точного таргетингу. Налаштовуючи покази саме для конкретної цільової аудиторії, можна не тільки збільшити ефективність реклами, але й заощадити чималі суми.

Залученість. За статистикою людина в середньому приділяє соцмережам близько 2 годин на день, переглядаючи новини, читаючи улюблені пабліки і в процесі натикаючись на рекламу, яка час від часу з'являється у стрічці. Саме відеоролики в соціальних мережах привертають більше уваги користувачів, забезпечуючи тим самим хороші показники по залученості аудиторії.

Відеореклама в соціальних мережах - тренд 2019 року - Зображення - 5

Інтерактивність. Від потенційного клієнта вимагається мінімум зусиль, щоб виконати потрібну вам дію. Отримати додаткову інформацію та зробити покупку можна всього в декілька кліків – без необхідності запам'ятовувати телефон або шукати сайт компанії в гуглі. Крім того, лайки та шери під вашим постом сприяють ще більшому охопленню аудиторії.

Редагування. Відредагувати свій пост можна легко і просто у будь-який момент – від тексту до самого ролика. Це дозволяє швидко підлаштовуватися під зміни або усунути помилку, в разі її виявлення вже після публікації.

Аналіз результатів. Виміряти ефективність рекламної кампанії теж не викликає особливих складнощів – досить лише переглянути статистику. Ви отримаєте детальну інформацію по всім пунктам: починаючи від переходів на Fb сторінку або сайт вашої компанії і закінчуючи кількістю людей, що переглянули відеоролик.

Інноваційність. Найбільші соціальні мережі вже давно зрозуміли – за ними майбутнє. Саме тому вони приділяють величезну увагу активному розвитку рекламних інструментів, вдосконалюючись і виявляючи нові способи взаємодії брендів з аудиторією.

Чому саме відео?

Про переваги відеоролика над зображенням можна говорити довго. Ось основні причини, чому вам варто спробувати використати відео для реклами.

  1. Відео здатне передавати емоції та настрій в рази краще, ніж зображення. Саме у величезній силі впливу на глядача і полягає основна перевага відеоролика.
  2. З самого раннього дитинства увагу людини привертають насичені кольори та рухомі об'єкти. Це відбувається несвідомо. Ось чому красиве відео з автоматичним програванням відразу ж звертає на себе нашу увагу.
  3. Відеоролик дає величезний простір для творчості. За допомогою монтажу, різних ефектів, інфографіки та цікавих образів ми можемо розповісти цілу історію та повністю захопити глядача.
  4. Через відеоролик глядач отримує максимальний обсяг інформації з мінімумом зусиль. Така доступність матеріалу і простота для сприйняття робить відео одним із найефективніших рекламних інструментів.

Instagram та Facebook – що нас чекає

Відеореклама в соціальних мережах - тренд 2019 року - Зображення - 6

Згідно з даними порталу Statista, кількість покупок через мобільний телефон або планшет стає дедалі більшою. Не останню роль у цьому зіграли і соціальні мережі, а особливо Instagram, Facebook та YouTube. Погодьтеся, набагато зручніше робити все відразу в одному місці – відстежувати новини, спілкуватися і тут же купувати бажані товари.

"Сьогодні близько 52% людей роблять покупки в інтернеті за допомогою мобільного, а не через комп'ютер або ноутбук"

Саме тому з кожним роком соціальні мережі стають все більш зручними для рекламування продукції, продажів та просування брендів. У 2019 Facebook та Instagram продовжать активний розвиток саме в цьому напрямку.

Ще у 2016 році Instagram анонсував про розробку вбудованого сервісу "Покупки в Інстаграм". Сьогодні цей новий функціонал вже поступово впроваджується у все більшій кількості країн. Цікаво, що ж буде далі?

Facebook в свою чергу в рамках проекту Facebook Artificial Intelligence Research (FAIR) вже кілька років працює над розпізнаванням не тільки облич, а й об'єктів на фото. Ця технологія може застосовуватися не лише для сортування фото за категоріями, але й для таргетингу та підбору рекомендацій. Аналізуючи фотографії, якими діляться користувачі мережі, система зможе збирати нові дані для статистики в Facebook і стане особливо корисним інструментом для реклами.



Читайте також: "Рекламна відео інфографіка як спосіб збільшити продажі вашого продукту"



Відеореклама – дороге задоволення?

Відеопродакшн відразу ж викликає асоціації з захмарними сумами. Але якщо розібратися, то відеореклама не така вже й дорога, як здається на перший погляд. Відео може бути різним і його вартість залежить безпосередньо від формату (жива зйомка, 3D, персонажна анімація або дудл-відео), хронометражу, складності роботи, кількості залучених фахівців і так далі. Головне, грамотно підійти до питання, довірити роботу професіоналам та створити якісний ролик, що буде торкатися актуальних для обраної ЦА тем.

Відеореклама в соціальних мережах абсолютно точно не втратить свою популярність в 2019 році, адже це сучасний інструмент для просування бізнесу, ефективність якого б'є всі рекорди. Спробуйте та переконайтеся самі!