Тренди веб-розробки 2019

Веб-розробка це складна і динамічна сфера. Стрімкий розвиток технологій дозволяє створити унікальний продукт, який буде задовольняти всі потреби цільової аудиторії. Синергія сучасного дизайну і функціональності дозволяє презентувати продукти будь-якої складності на абсолютно новому рівні. Якщо Ви відповідально підійшли до вивчення потреб цільової аудиторії, тоді розробники зможуть створити якісний продукт.

З огляду на особливості і складність вашого продукту/послуги варто визначити, як компанія повинна бути представлена в мережі. Це може бути Лендінг Пейдж створений на Tilda, індивідуально розроблений корпоративний сайт або веб додаток.

Тренди веб-розробки 2019 - Зображення - 8

Кожен інструмент має свої позитивні сторони і недоліки, тому потрібно точно знати завдання, яке виконуватиме сервіс і які KPI повинні бути досягнуті. Наприклад, якщо вам терміново потрібно запустити промо кампанію на кілька місяців, тоді можна сміливо використовувати Лендінг Пейдж. Коли ж ми говоримо про подання серйозної компанії в мережі, тоді слід відповідально підійти до створення корпоративного сайту.

Візуальне досконалість або І так зійде?

Щоб сайт виглядав актуально і приносив високу конверсію, його дизайн повинен бути на високому рівні. Його користувачі не відвідують майданчики з дизайном з 90-х, адже вони не привертають їхню увагу, як Pinterest або Instagram. Окремо варто звернути увагу на функціональність сайту, він повинен бути зручний і простий в управлінні, пошуку та інших діях покупця.

Тренди веб-розробки 2019 - Зображення - 9

Сучасні бренди вже давно засвоїли, що максимально жива взаємодія з відвідувачами сайту підвищує продажі. Тому web дизайн сайту повинен передавати емоцію. Емоційне задоволення від здійснення покупки на вашому сайті, дає майже стовідсоткову гарантію, що клієнт стане постійним.

Що актуально в 2019 році в сфері web розробки?

Технології не стоять на місці, тому дуже складно говорити на тему трендів веб розробки, адже кожен день з'являється щось нове. Якщо задати вищезазначене питання безпосередньо фахівцям, то можна витратити весь день на бурхливі обговорення, що і сталося з автором цієї статті. Проаналізувавши різні джерела і висловлювання фахівців, можна з упевненістю говорити, що в 2019 році серед десятків трендів на піку популярності залишається розробка веб додатків для b2b.

Тренди веб-розробки 2019 - Зображення - 10

Progressive Web Apps (PWA). Якщо говорити просто - це веб додатки, які дуже схожі на мобільні додатки. Головна перевага технології - це можливість переглянути необхідний контент в будь-який час в закладках або розширеннях браузера. Крім того:

  • PWA - не вимагає установки на смартфон, користувач може відкрити PWA в браузері
  • PWA сумісні і працюють в будь-яких браузерах
  • попереднє кешування дозволяє PWA завантажувати інформацію навіть без доступу до мережі
  • протокол HTTPS обслуговує PWA, тому всі ваші дані надійно захищені

Як бачимо web application взяли тільки кращий функціонал від сайтів і десктопних додатків і стали унікальним гібридом. Користувачі можуть додавати push-повідомлення (спливаючі повідомлення) на робочий стіл смартфона або комп'ютера, контент індексується пошуковими системами, доступний повноцінний повноекранний режим.

Тренди веб-розробки 2019 - Зображення - 11

Однією з перших компаній, які примірили на себе PWA, стала Lancôme - відомий французький косметичний бренд. У 2016 році бренд створив прогресивне веб-додаток. Результати не змусили себе довго чекати:

  • на 84% знизилося час завантаження,
  • на 17% збільшилася конверсія,
  • на 53% збільшилася кількість мобільних сеансів на iOS,
  • 18% push-повідомлень відкриваються користувачами,
  • 8% споживачів, які відкрили push-повідомлення, здійснювали покупку.

Також яскравим прикладом веб сервісу є Telegram, Facebook, OLX. Всі ми користувалися цими сервісами, тому точно знаємо їх простоту і зручність.

Найпопулярніші технології для розробки PWA в 2019 році: Angular, React.js, Vue.js, Node.js, Django, Laravel.

Скайнет захоплює світ

Тренди веб-розробки 2019 - Зображення - 12

Світові дослідження показують, що в 2019 році більше 40% компаній будуть використовувати AI (штучний інтелект) для підвищення продуктивності і зростання. На даний момент вже неможливо уявити цифрову стратегію розвитку без використання AI. Індустрія штучного інтелекту розвивається семимильними кроками, тому компанії, які бачать своє майбутнє в цифровому світі повинні вже зараз активно тестувати і впроваджувати цю технологію.

Голосовий пошук - майбутнє вже сьогодні

Тренди веб-розробки 2019 - Зображення - 13

У 2019 кожен смартфон оснащений голосовим помічником (Siri для iPhone, Google Assistant для телефонів на базі Android).

Технологія набирає популярності через те, що кінцевий споживач високо оцінив її можливості.

Доступність - помічники доступні для будь-якого смартфона, їх не потрібно додатково налаштовувати або завантажувати.

Прості у використанні - завдяки голосовим командам, розумним пошуком можуть користуватися навіть діти або люди похилого віку, не потрібно додатково розбиратися в настройках і т.д.

За прогнозами аналітиків, вже в 2020 році більше 50% пошукових запитів будуть здійснюватися через голос. Також варто звернути увагу, що представники e-commerce сфери зацікавлені в розвитку цієї технології, тому що бачать за нею майбутнє.

Motion UI

Звичайні користувачі стали більш вимогливі, зараз "в моді" мінімалістичний дизайн з інтерактивною/анімованої графікою. Motion Design - це головний тренд 2019-2020 роках. Сучасний дизайн повинен володіти простотою і в той же час, бути унікальним для кожної компанії. Сьогодні, графіка часто замінює текстову частину сайту або програми. З одного боку - це сильно спрощує завдання, з іншого - створення унікального, красивого і зрозумілого інтерфейсу - це довгий процес, але результати завжди виправдовують витрати.

Адаптивність наше все

Тренди веб-розробки 2019 - Зображення - 14

Будь-який веб-сайт повинен однаково коректно відображатися на різних пристроях. За даними світових досліджень, понад 73% користувачів інтернету використовують смартфони для перегляду контенту. Тому адаптивність веб-сервісів або веб-додатків актуальна як ніколи. Головним завданням розробників в 2019 році стане використання нових технологій для удосконалення адаптивності будь-яких продуктів.


Читайте також: Секрети успішних проектів: правильне ТЗ для розробки сайту


Висновки. Сьогодні наявність PWA є конкурентною перевагою. У мережі можна знайти безліч кейсів за вдалим впровадження веб сервісів в бізнес-процеси. Тому незабаром наявність веб додатка буде просто необхідно для будь-якого бізнесу. Також слід зазначити такі тренди як: машинне навчання, блокчейн, IoT і безпеку даних. Слід враховувати, що тренди веб-розробки змінюються дуже швидко, тому слід розумно підходити як до використання якихось технологій, так і створенню бізнесу на їх основі. Всі сучасні тренди - це органічне поєднання старих і нових технологій, які створюють абсолютно новий і корисний продукт для споживача.

Ви можете звернутися до нас і ми допоможемо розробити найкраще технологічне рішення і стратегію його просування.