Яку роль відіграє відео 2D в просуванні бізнесу?

Інтернет-маркетинг крокує вперед, використовуючи всі нові і нові інструменти. Так ось, відео-маркетинг сьогодні є одним з найбільш ефективних способів привернути увагу до послуги або товару. Успішне просування неможливе без якісної візуальної комунікації, а комп'ютерна анімація - важлива її частина. Це кращий спосіб достукатися до потенційних покупців, виділити свій напрямок діяльності серед купи мотлоху, який борознить інтернет-простір.

Чим далі, тим більше люди стають ледарями, та вибираючи між тоннами тексту і відеороликом, звичайно ж віддадуть перевагу ролику. Наприклад, що простіше: набирати текст в Вайбер або зробити дзвінок? Зробити дзвінок. Аналогічно і з відео: простіше подивитися анімацію, яка супроводжується гарним озвученням, ніж витрачати час на прочитання статті.

Чим «загрожує» вашій справі створення відео?

Комп'ютерна 2D моушен анімація в останні роки викликала справжній бум не тільки в сфері створення мультиків, але і серед власників бізнесу, які не відстають від часу. Це кращий прийом, щоб донести до цільової аудиторії потрібну інформацію, вдарити точно в яблучко, пробудити інтерес до товару.

Але до створення відео 2D можна поставитися легковажно. Чіпляє тільки мультиплікація з якісним змістом і оптимальна за часом. Якщо ролик цікавий, він буде помітно штовхати послугу вперед. Якщо ж він змушує ваших потенційних клієнтів позіхати, застій вам гарантований.

Перед тим, як взятися за розробку відео, потрібно уважно вивчити цю сферу в мережі. Що вже є? Чого бракує? Які помилки допускають конкуренти? Коли відповіді на ці питання знайдені, можна братися за роботу.

Самостійно ви, звичайно, не зможете цього зробити, так що шукайте фахівців. А кому краще довіритися? Тим, у кого вже є відмінні роботи. Наш сайт пропонує до перегляду готові кейси зі створення відео 2D. Приклади роликів, які стали популярними і в деяких випадках навіть вийшли на міжнародну арену, представлені у відповідному розділі. Це і UkrSibBank, і PariMatch, і Евросеть Кукурудза та ін.

Орієнтири на визнання: яким має бути веб відео?

Інформативним. Якщо ролик не несе корисної для користувача інформації, його перегляди дуже швидко знизяться до нуля.

Креативним. Творчий підхід і створення унікальної анімації - це те, що повинно рулити розробкою.

Доступним. Іноді навіть 10-секундна реклама відбиває бажання подивитися, наприклад, трейлер до довгоочікуваного фільму або відео улюбленого блогера. Вільний шлях до перегляду дорівнює збільшенню цільової аудиторії.

Легким в сприйнятті. Якщо в ході ролика ви змушуєте глядача замислюватися про значення складних маркетингових термінів і відволікатися від головного змісту, він не принесе ефективного результату.

Лаконічним і ємним. Короткі ролики привертають більше уваги, але не тільки інформація, а й зображення повинно бути чіпляючим. Якщо зміст якісний, а картинки немає, ви можете розраховувати тільки на гучне падіння замість стрімкого злету.

Простим в поширенні. Більше переглядів - більше популярності. Відповідно у користувачів повинна бути проста можливість поділитися роликом з друзями.

Відео-маркетинг: новинки в сфер

Що пропонує сучасна відео-індустрія рекламної галузі, крім класичного відео 2D? Одним з найбільш актуальних і ефективних інструментів сьогодні є дудл-відео. Це анімація, намальована олівцем, яка відтворює історію бізнесу або продукту. Намальовані сцени змінюють одна одну під музику або голос диктора, описують гідності компанії, розповідають її захоплюючу історію і утримують увагу глядача з першої до останньої секунди перегляду.

Невигадливий малюнок здатний привернути увагу і дорослих, і дітей, прикувати їх погляд до монітора і не відпускати до кінця ролика. За допомогою такого відео ви рекламуєте свою компанію, показуючи не просто персонажів, а їх думки, дії і емоції. Рука дизайнера малює героїв і навколишні предмети на очах у глядача. Дудл-відео демонструє не готові картинки, а процес їх створення.

Якщо ваша мета - донести до цільової аудиторії важливу, але складну інформацію, відмінним варіантом стане відеоінфографіка. Доповніть прості схеми анімаційними спецефектами і все відразу стане набагато ясніше. Крім того, що глядачеві буде зрозуміло, про що мова, він ще й зацікавиться. Відеоінфографіка є піднесе складні схеми, процеси, інструкції. Це ефектний прийом, за допомогою якого можливо візуалізувати значний обсяг інформації, знаряддя маркетингу, здатне перетворити сухі дані в динамічне відтворення і показати статусність вашої компанії.

Який висновок?

Відео 2D, будь воно класичне, дудл або інфографіка, стане для вашої діяльності ювелірною прикрасою. Якісно створений ролик відкриває великі перспективи для просування на ринку, доводить успішність підприємства, допомагає залучити аудиторію, розкрутити бренд, продати товар.


Читайте також: "Рекламна відео інфографіка, як спосіб збільшити продажі вашого продукту"


Активна комунікація бадьорить набагато ефективніше заціпенілого крижаного тексту. Довіртеся фахівцям, делегуйте з ними зобов'язання по розробці ролика, створюйте якість, формуйте в цільовій аудиторії кращу думку про свій продукт. Правильний формат і сила креативу - успішний шлях до визнання серед покупців.